Bežični punjači

Bežični punjači, kao i kompletna tehnologija bežičnog punjenja, baziraju se na magnetnoj indukciji. Drugim rečima, ključ bežičnog punjenja leži u magnetnim poljima uz pomoć kojih se energija prenosi od jedne do druge tačke, tj. od punjača do telefona ili nekog drugog uređaja koji punite. Qi standard omogućava bežični prenos energije na udaljenosti do 40 mm.

Kada govorimo o bežičnom punjenju telefona, pametnih satova i sličnih uređaja, punjenje se obavlja tako što se uređaj jednostavno spusti na postolje za punjenje. Dakle, ništa nije potrebno uključivati u telefon ili sat, već je dovoljno samo spustiti uređaj na bežični punjač.

Zbog toga što je postolje za punjenje putem kabla povezano sa zidnom utičnicom mnogi će reći da bežično punjenje zapravo nije bežično. Međutim, termin bežično se odnosi na način prenosa energije od punjača do uređaja koji punite, a s obzirom na to da nikakav kabl nije potrebno uključivati u telefon, termin “bežično” je sasvim ispravan. Primera radi, to što je baza bežičnog fiksnog telefona kablom povezana sa zidnom utičnicom ne znači da bežični telefon nije bežični. Zar ne?

Prikazani svi od ukupno 3 rezultata

Scroll to Top
Scroll to Top